Kenalan Cinta

Saturday, May 22, 2010

Ketahui Tanda2 Lelaki Belum Bersedia Untuk Berkahwin

 Credit:Google

Nak tahu sama ada lelaki itu sudah bersedia untuk kahwin or tidak. Baca tanda2 berikut:

1. Terus ‘tutup mulut’ apabila anda bertanya kepadanya mengenai kesediaannya untuk berumahtangga.
 
2. Tidak pernah ada niat untuk menemui orang tua anda walaupun anda sudah berusaha untuk mempertemukan dengan orang tua anda.

3. Tidak pernah memegang janji. Melupakan dan membatalkan janji dengan anda bukan perkara yang menganggu fikirannya.

4. Tidak pernah benar-benar memerlukan orang lain. Mungkin dia banyak teman atau sanak saudara, tapi tidak ada yang benar-benar akrab dan dekat dengannya. Jadi, dia memang tidak mengerti makna ‘ikatan’

5. Jarang memperkenalkan anda kepada kenalannya.

6. Mudah bercinta dengan wanita lain.

7. Tidak pernah membincangkan masalah peribadinya dengan anda. Juga tidak mengizinkan anda untuk mengetahui masalah peribadinya dengan anda.

8. Terlalu menganggap bahawa segala-galanya mesti sempurna.

9. Berulangkali dia menceritakan mengenai keburukan-keburukan dirinya kepada anda.

10. Tidak menyimpan wang untuk berkahwin. Malah selalu berbelanja dengan boros tanpa perancangan masa depan.

4 comments:

A-Y-I-E said...

Saya rasa kata-kata awak yang no 2 tu macam tak benar kut.Just my oppinion.Sesetengah lelaki seperti saya ini sanggup membawa teman hatinya berjumpa dengan ibu bapa.Tetapi, bila henda dibawa.Ahhh perempuan pula buat hal.Berbagai alasan timbul.Malu la.

faye said...

Marilah Join GiveAway pertama untuk blog ni tinggal 7 hari sahaja lagi untuk maklumat lebih lanjut klik dibawah http://fasham87.blogspot.com/2010/05/update-1st-giveaway.html

rashid said...

Aku rasa aku yang no 10...hehe, tapi dulu tak kisah, tapi lepas single ni, terpaksala fikir yang no 10...

Anonymous said...

Absolutely right. My bf has most 80% of the behaviours above. What shud i do? Sy syg dia tp dia ckp ikut flow. Sy msi blja, final yr. Dia sda kerja 10 bulan. Dia x gtau parents dia mo kawin lg tp dia sda jmpa my parents n i met his parents too. Jrg tau pasal kenalan dia itu pn sy stalk fb dia bru tau sepa bestfriend dia d tmpt kerja. Tp im his first gf. Thats wut i liked bout him. Tp sy mo kawin asap.

Blog Widget by LinkWithin