Kenalan Cinta

Monday, September 3, 2012

19 TIPS CINTA SUAMI ISTERI19 TIPS CINTA SUAMI ISTERI

1. Cium tangan suami dan dahi isteri setiap kali sebelum berpisah ke tempat kerja masing-masing.

2. Jika berpisah lebih dari sehari seperti untuk tugasan luar daerah, tambah rutin harian tadi dengan pelukan dan
ciuman di bibir.

3. Walau sesibuk mana sekali pun, luangkan masa untuk menelefon pasangan sekurang-kurangnya sekali walau sekadar untuk bertanya apa yang sedang dilakukan.

4. Sentiasa ucapkan kata-kata sayang seperti I love you sepenuh hati sebelum keluar kemana-mana, menamatkan perbualan di telefon dan sebelum tidur.

5. Sentiasa mencari peluang untuk makan tengah hari bersama kerana pastinya ia tiada gangguan anak-anak jika pada hari berkerja.

6. Amalkan bertanya apa yang berlaku sepanjang hari selepas pulang dari kerja sebagai tanda mengambil berat dan memberi peluang pasangan meluahkan perasaan.

7. Luangkan masa untuk berbual tentang apa sahaja dari isu rumah tangga hinggalah politik semasa sebelum tidur.

8. Mudah berbaik jika berlaku sebarang pertelingkahan, jangan biar berlarutan walau untuk satu jam sekali pun apatah lagi berhari-hari.

9. Temani pasangan semasa menonton rancangan kegemaran mereka walau sambil membaca akhbar misalnya kerana apa yang penting ada berada disisi.

10. Jangan sesekali berpisah tempat tidur walau anak sudah berderet atau usia sudah meningkat kerana ia adalah salah satu amalan penting untuk mengeratkan kasih sayang.

11. Amalkan sembahyang berjemaah semasa di rumah, berdoa bersama serta bersalam-salaman selepasnya.

12. Biasakan bergilir gelas atau pinggan semasa makan serta tidak segan atau geli untuk menghabiskan makanan atau minuman isteri atau suami.

13. Sesekali buatlah kejutan seperti membeli hadiah atau kad untuk peristiwa tertentu, memakai pakaian dalam yang seksi atau apa sahaja yang anda tahu pasangan pasti menyukainya.

14. Senda gurau dalam rumah tangga amat penting, ceritalah sesuatu yang kelakar, teka teki atau apa sahaja yang membolehkan anda ketawa bersama.

15. Sentiasa kenang pengorbanan masing-masing seperti susah payah isteri melahirkan anak dan suami yang berkerja keras menyara keluarga.

16. Sesekali tukar gaya penampilan agar ada kelainan serta untuk mengelakkan pasangan merasa jemu.

17. Apa sahaja masalah yang timbul, berterus terang dan berbincang bersama untuk menyelesaikannya.

18. Sentiasa menyimpan tekad untuk menjadi suami/isteri yang baik dalam rumah tangga bahagia kerana fikiran positif akan memudahkan anda mencapai matlamat tersebut.

19. Jika amalan-amalan di atas tidak pernah dilakukan sehingga anda membacanya hari ini, jadikanlah ia sebagai titik permulaan untuk melakukannya tanpa rasa ragu dan malu.

8 comments:

Anonymous said...

I am sure you will love ZHcYBOYB [URL=http://www.camera--lenses.com/]cheap canon lenses[/URL] online ZPFbVLoP [URL=http://www.camera--lenses.com/ ] http://www.camera--lenses.com/ [/URL]

Anonymous said...

I want to be with you michael kors handbags.
ghd moins cher nike's death will be under 18 layers of hell can plaque ghd pas cher.
cheap ugg boots is an exclamation busy incessantly ground has turned cheap uggs head awa.
all invariably grow breath michael kors outlet.

Anonymous said...

lZyx ghd australia
fCxf cheap ugg boots
bFjv michael kors outlet
1kXpm cheap uggs
6hWfd chi straightener
7pVtk ghd
9zMfk cheap nfl jerseys
5fHnf ghd hair straighteners
4dGoy cheap north face
8qDnn botas ugg españa
9qVby ghd mini
4wBco michael kors
2xJcq nfl shop
8yAzm ghd planchas
4eDue ugg store

Anonymous said...

order an DofuxYbW [URL=http://www.cheapguccireplica.tumblr.com/ - gucci online[/URL - for gift XVgzxbxf [URL=http://www.cheapguccireplica.tumblr.com/ - http://www.cheapguccireplica.tumblr.com/ [/URL -

Anonymous said...

to buy EHGqRJFN [URL=http://www.cheapdesigner--handbags.weebly.com/ - replica bags[/URL - for less UdBkwWNY [URL=http://www.cheapdesigner--handbags.weebly.com/ - http://www.cheapdesigner--handbags.weebly.com/ [/URL -

Anonymous said...

click to view UbTWZPaD [URL=http://www.cheapdesigner--handbags.weebly.com/]fake designer bags[/URL] and check coupon code available EknRKFnw [URL=http://www.cheapdesigner--handbags.weebly.com/ ] http://www.cheapdesigner--handbags.weebly.com/ [/URL]

Anonymous said...

oZzy moved away a few months ago, I miss his cock, and i am always hungry
for sexual intercourse.
FUCK MY PUSSY!

Also visit my site ... hcg injections

Anonymous said...

sell odcVFHxb [URL=http://www.aaareplicahandbags.weebly.com/ - top designer brands[/URL - to get new coupon QYJVvUBX [URL=http://www.aaareplicahandbags.weebly.com/ - http://www.aaareplicahandbags.weebly.com/ [/URL -

Blog Widget by LinkWithin