Kenalan Cinta

Monday, January 18, 2010

10 Tanda Dilamun Ombak Cinta1. Anda tidak dapat menumpukan perhatian kepada kerja/pelajaran kerana asyik teringat-ingatkan si dia. Kosentrasi terganggu.Prestasi kerja dan pelajaran juga terjejas.Selalu datang kerja lewat dan pulang cepat hanya kerana mahu menemuinya.Bagi yang masih belajar, byk assignment yang tidak/lambat siap kerana asyik melayan perasaan.

2. Nasihat ibubapa, adik beradik, kawan-kawan tidak lagi digunapakai.Kalau dulu bila bermasalah, merekalah tempat anda mengadu, kini setelah bercinta, semuanya masuk telinga kanan, keluar telinga kiri.

3. Anda memberi handphone anda kepada teman lelaki supaya ia boleh memakainya dan anda membayar bilnya.


4. Anda sanggup bersusah payah terhendap-hendap mencari pondok telefon awam pada malam yang gelap supaya anda boleh menghubungi sidia sekadar mahu mengucap selamat malam.

5. Anda mengantuk, letih dan penat, tetapi anda gagahkan juga menghabiskan masa bersama si dia. Penat pun takpe.Tidak tidur pun takpe.

6. Anda dan si dia menjadi bayang-bayang-anda mengikutnya atau si dia mengikut anda, kemana saja!

7. Dia melayan anda dengan teruk, dan anda masih gembira keluar dgnnya siang dan malam.

8. Kawan-kawan memberi amaran yang memang dia kaki tipu, tetapi anda kata dia akan berubah.

9. Anda berhutang piutang kerananya dan anda berhabis-habisan wang kerananya.

10. Kalau dulu anda enjoy mendampingi kawan-kawan, kini anda tidak lagi menghabiskan masa bersama mereka kerana bagi anda keluar dgn boyfriend lagi syok!

3 comments:

Ms AiReEn MoHd said...

aku da kene tsunami cinta pun...babe aku cr nuffnang ko tak der tidooo ngeee meh aku follow ko kang senang leh klik klik ko lagik.. ngeee

Admin said...

jgn sampai tenggelam pula...hehehe.ok tq

Mr. Cuz said...

yeke mcm tu..hehe nasib baik aku belum pernah jadi mcm tu lagi..ahakz..

Blog Widget by LinkWithin