Kenalan Cinta

Thursday, February 25, 2010

8 Perkara Bukti Perempuan Itu Rumit...Betul2 Rumitlah!!!

 
Betul ke perempuan ni rumit? Emmm...nk kata rumit sgt, taklah juga. Biasalah perangai perempuan macam tu. Sebagai lelaki kadang2 kena faham juga. Tpkan ada kalanya perempuan ni sgtlah rumit, mungkin sbb jiwa mereka yg agak sensitif.
Nk tahu lebih lanjut jom baca post kat bwh ni...nilah bukti perempuan tu rumit.
 
*Jika kamu melayannya dengan baik, dia fikir kamu cuba "mengorat" dia..Sebaliknya jika tidak, kamu akan dianggapnya sombong..*

* Jika kamu berpakaian segak, dia fikir kamu cuba untuk menggoda perempuan lain..Sebaliknya jika tidak dia akan kata kamu kekampungan..*

*Jika kamu berdebat dengannya, dia kata kamu tak pernah dengar cakap dia..Sebaliknya jika kamu berdiam diri, dia kata kamu dah bosan dengan dia..*

*Jika kamu lebih pintar dari dia, dia akan cari "point" untuk jatuhkan kamu..Sebaliknya jika dia yang lebih pintar, dia kata "eh!nak melawan pula"..*

*Jika kamu share masalah dengan dia, dia akan dengar tapi dalam hati "tu masalah kamu"..Sebaliknya jika tidak, dia tuduh kamu merahsiakan sesuatu daripadanya..*
*Jika kamu cerewet padanya, dia anggap kamu seperti tidak memahami..Sebaliknya jika dia cerewet pada kamu, itu kerana dia mengambil berat..*

*Jika kamu mungkir janji kamu, kamu tidak boleh dipercayai dan di cop sebagai lelaki penipu..Sebaliknya jika dia ynag ingkari janjinya, dia akan beri 1001 alasan untuk "cover"..*

*Jika kamu menyakitinya, kamu dianggap kejam dan dayus..Jika dia yang menyakitimu, itu kerana kamu terlalu sensitif dan terlalu sukar untuk dijaga hati..*
 
Hahaha..ye ke ni? Tepuk dada, tanya hati anda...wahai perempuan.

14 comments:

Sharinginfoz said...

apa-apa pun lengkap melengkapi antara satu sama lain..

RM952 sekarang or RM1,000 tahun depan????

Apasal suka marah??

Mybabah said...

Salam. Lelaki lagi rumit...

miszchocolate said...

dpends pd pndangn msing2 ann...
kkdng lelaki pn rumit jgk..ssh nk phm!hahah:))

q-nizam said...

sangat setuju...

Admin said...

yelah..rs dua2 rumit..yg ptg saling memahami sudahlah

hanismalik said...

jgnla merumitkan pemikiran lelaki...=)

maCy said...

xsume cm2 ok.. xnsb bek kot asyk jmpe yg cm2..

rathiqah azmira rosli said...

eyh itu bukan ditujukan utk lelaki ke


nih silap ni

:)

sipisenan said...

pmpuan ni kte kne slalu pay attention kat dier.. nnt da x rumit.. hehe.. =)

Admin said...

hehehe....entalah...sama je kot

syikinshuhaimi said...

betul2..beselah laki..ckp xserupa bikin..hehe

Admin said...

hehehe..laki2 ada payah, ada sng

rossoneri said...

ye ke...ikut orang lah..xsemua cam tuh..lelaki pikir kita rumit, kita pikir lelaki rumit, sbb mereka lelaki, kita perempuan..kalau nak yang memahami sangat, pilihlah sesama sendiri(tettttttttttt oh jangan)..bukankah perbezaan itu indah...ngeeeeee

Anonymous said...

I don't even understand how I stopped up here, but I believed this publish was once great. I don't realize ωho you're however definitely you are going to a well-known blogger in case you are not already. Cheers!

Also visit my web page: Payday Loans
Here is my web-site ; Online Payday oan

Blog Widget by LinkWithin